Jeśli graliście w RIFT, ArcheAge lub Trove na PC i nadal jesteście przywiązanie do nazw swoich postaci, to powinniście zalogować się do tych gier przed końcem stycznia.

Studio Trion Worlds zadecydowało, iż nadszedł dobry moment, aby aktywni użytkownicy mieli szansę na wykorzystanie dawno zapomnianych nazw porzuconych postaci. Chodzi tutaj o postaci należące do osób, które nie logowały się do powyższych gier przez ostatni rok.

Dobra wiadomość jest taka, że każdy ma szansę zatrzymać wybrane przez siebie nazwy – oczywiście do chwili, kiedy Trion znowu nie zdecyduje, że czas na ponowną akcję tego typu. Jeśli więc chcecie zatrzymać nazwy swoich postaci, to zalogujcie się na każdą z nich przynajmniej raz przed 31 stycznia.

Trion Worlds podkreśla, że gracze nie stracą swoich postaci. Każda postać pozostanie w nienaruszonym stanie, nawet jeśli nie zaloguje się do gry przed wyznaczona datą. Jedyną różnicą będzie to, że gracze, którzy nie zabezpieczą nazw swoich postaci, będę musieli przy ponownym logowaniu do gry, podać nową nazwę.

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem przywiązana do nazw swoich postaci i nawet jeśli nie gram już w Rift i ArcheAge, to czuję potrzebę ich ocalenia…